Indexering alimentatie 2021

De alimentatie indexering voor 2021 is vastgesteld op 3 procent. Met ingang van 1 januari 2021 gaan de vastgestelde bedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie met 3,0% omhoog. Let op! Dit verandert niet automatisch.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Kinderen over de pijn van een scheiding

Zondag, 17 november 2019, was er op televisie een uitzending van Kruispunt (KRO/NCRV): Kinderen over de pijn van een scheiding waarin volwassen kinderen vertellen welke invloed de scheiding van hun ouders op hun eigen leven heeft gehad en nu nog steeds heeft. De scheiding van hun ouders raakt kinderen niet alleen op dat moment, maar hun hele verdere leven. 

Posted in kinderen en scheiding | Leave a comment

Indexering alimentatie 2020 bekend

Verhoging alimentatie in 2020

Het percentage waarmee bedragen voor levensonderhoud met ingang van 1 januari 2020 wordt verhoogd, is vastgesteld op 2,5%. De hoogte van deze indexering wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en bekend gemaakt. De verhoging wordt gebaseerd op de gemiddelde stijging van de lonen en het prijsniveau in Nederland. Voor 2020 is dit percentage 2,5 procent.

Zorg ervoor dat je dit samen met je ex-partner regelt. 

Hulp nodig bij indexering?

Heeft u hulp nodig bij de berekening van het nieuwe bedrag of heeft u hier vragen over? Belt u gerust of stuur mij een e-mail op email@vNMT.nl

 

Posted in Alimentatie | Leave a comment

Kinderalimentatie en partneralimentatie in 2019 2% hoger

Ontvangt of betaalt u alimentatie na echtscheiding?

De hoogte van de alimentatie (zowel kinderalimentatie als partneralimentatie) wordt jaarlijks op 1 januari verhoogd met het indexeringspercentage. Dit is ook het geval als u hierover geen specifieke afspraken heeft gemaakt met uw ex-partner. De verhoging is vastgesteld en gepubliceerd. Voor 2019 is dat indexeringspercentage 2%.

Verhoging alimentatie is wettelijk verplicht. 

De verhoging wordt op grond van artikel 1:402a BW jaarlijks vastgesteld door de overheid en wordt gepubliceerd in de Staatscourant door de Minister van Justitie. De verhoging geldt voor  zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie, ongeacht of deze door de rechter is vastgesteld of gezamenlijk tussen beide ex-partners is overeengekomen in het echtscheidingsconvenant.
Met deze correctie wordt het alimentatiebedrag aangepast ter compensatie van gestegen kosten van levensonderhoud. Dit gebeurt door inflatie maar bijvoorbeeld ook door hogere huur en energiekosten. 
Ook als u zelf geen salarisverhoging hebt gekregen geldt deze wettelijke indexering.

Vergeten alimentatie te indexeren…

Als u pas na jaren er achter komt dat u de indexering bent vergeten toe te passen, dan kan het zijn dat een deel is verjaard. De verjaringstermijn is 5 jaar. Het tegoed ouder dan 5 jaar is daarmee vervallen. Als u dit vergeet te doen, ontstaat er (ongemerkt) een steeds grotere betalingsachterstand, welke op latere termijn alsnog dient te worden betaald.

Hulp bij indexering

Heeft u hulp nodig bij de berekening van het nieuwe bedrag of vragen? Belt u gerust of stuur mij een bericht via het contactformulier.

Posted in Alimentatie | Leave a comment

gratis training bij Villa Pinedo

WIL JE LEREN VAN DE ERVARINGEN VAN KINDEREN BIJ ECHTSCHEIDING? Ontvang (vandaag nog) gratis de training Communicatie bij 

Villa Pinedo! https://www.villapinedo.nl. Een aanrader!

Posted in kinderen en scheiding | Leave a comment