kinderen en scheiding

Ruim aandacht voor de kinderen bij scheiding

VAN Nistelrooij FAMILIE – MEDIATION

Ruim aandacht
voor de kinderen
bij scheiding

Voor kinderen is het heel ingrijpend als hun ouders gaan scheiden. Of ze nu klein zijn of groot, kinderen willen dat hun ouders van elkaar houden en voor altijd bij elkaar blijven. Veel van wat voor hen zo vertrouwd is, zal nu gaan veranderen.

KINDEREN EN SCHEIDING

Ouders worden wel ex-partners, maar geen ex-ouders. Dat is vaak een ingewikkeld en lastig proces: aan de ene kant neem je afscheid en aan de andere kant geef je de relatie als ouders opnieuw vorm. Als het lukt om als ouders op een respectvolle en prettige manier met elkaar om te gaan, helpt dat kinderen enorm. Het is meestal niet de scheiding zelf waar kinderen het meeste last van hebben, maar het voortdurende geruzie van hun ouders voor, tijdens en na de scheiding.

Tijdens de mediation praten we uitvoerig over allerlei zaken omtrent de kinderen.

Onderwerpen die vaak voorbij komen zijn: hoe en wanneer vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden en hoe gaan we om met het gedrag van de kinderen rondom scheiding?

Om te komen tot een ouderschapsplan bespreken we en maken jullie afspraken over:

  • de zorgverdeling;
  • verdeling van de kosten voor de kinderen;
  • informatie-uitwisseling tussen jullie over de kinderen;
  • ouderlijk gezag;
  • co-ouderschap;
  • en vele praktische zaken.

Om u voor te bereiden op de gesprekken over de kinderen stuur ik u een lijst met allerlei vragen over het ouderschap.

Al jullie afspraken worden door mij beschreven in het ouderschapsplan. Dit zijn afspraken voor dit moment én voor de toekomst (tot de kinderen 18 jaar zijn).

Overige informatie over kinderen en scheiding

Kindgesprekken

VILLA PINEDO

Kinderboeken

Cliënten vertellen

Samen met Angelique hebben mijn ex-vriendin en ik een zorgvuldig ouderschapsplan opgesteld. De begeleiding was betrokken en deskundig. Wij voelden ons op ons gemak en kregen de inhoudelijke ondersteuning die we nodig hadden.

Ik heb waardering voor hoe je met de kinderen omgegaan bent. Je maakt dit een integraal onderdeel van jouw mediation en ik ben erg onder de indruk hoe dat in ieder geval voor onze kinderen uitgepakt heeft. Mooi ook hoe je verschillende benaderingen had voor het verschil in leeftijd (9 en 5). Onze zoon is geen makkelijke prater, maar hij denkt met warme gevoelens terug aan het gesprek met je. Hij zei zelfs dat hij nog wel een keer zou willen. Ik vond het als ouder ook heel erg fijn om van jou te horen hoe zij ermee omgaan. Dank je wel daarvoor.