VAN NISTELROOIJ FAMILIE – MEDIATION

Kosten

Kosten mediation
Iedere mediation is anders, daarom is het lastig in te schatten wat de exacte kosten zullen zijn, zonder dat ik u eerst samen gesproken heb.

Daarom start het traject met een kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek hoor ik graag meer over uw situatie en bespreken we wat ik voor u beiden kan doen. Daarnaast zal ik u informeren over mediation, mijn werkwijze en de verwachte kosten naar aanleiding van uw situatie.

De kosten van familie-mediation bestaan uit het aantal contacturen en de daarbij horende tijd voor voorbereiding, verwerking en het opmaken van overeenkomsten. Bij familie-mediation hanteer ik een uurtarief van € 150,00 (exclusief 21% btw).

Ik vind dat mediation in beginsel voor iedereen toegankelijk moet zijn. Als uw financiële situatie daartoe aanleiding geeft, ben ik bereid met u te kijken naar een betalingsregeling. Indien u daarvoor in aanmerking komt, kan ik voor u een toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. In sommige gevallen vergoedt uw rechtsbijstandverzekering (gedeeltelijk) de kosten.

Andere kosten
Bij scheiding zijn er in de meeste gevallen na de mediation ook kosten voor indiening van de stukken bij de rechtbank door de advocaat.

Soms is het noodzakelijk om een financieel specialist of andere expertise in te schakelen. Dit gebeurt alleen in overleg met u. De kosten hiervoor worden vooraf met u besproken.

Overige informatie over Familie Mediation

Inleiding

Werkwijze